欢迎来到中学英语教学资源网|嘉兴英语教学网!本站永久网址:www.jxenglish.com | 新会员注册 | 会员登录 | 会员中心 | 给我留言 | 换背景 |

试题下载

同步辅导

备课中心

高考辅导

英语语法

在线组卷

英文荟萃
| 频道首页 | 高考真题 | 全真模拟 | 名校模拟 | 综合练习 | 高一测试上 | 高一测试下 | 高二测试上 | 高二测试下 | 高三测试上 | 高三测试下 |
◆ 您现在的位置: 嘉兴英语教学网 >> 试题下载 >> 高考真题 >> 试题信息:浙江新高考2016年10月学考选考英语试题下载[有答案]
浙江新高考2016年10月学考选考英语试题下载[有答案]

2016年10月浙江省普通高校招生选考科目考试
英语试题

第一部分听力(共两节,满分30分)
做题时.先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £19.15.     B.£9.18.    C.£9,I5.
答案是C。
1. What is the man planning to do?
A. Make some cheese.  B. Go on a trip.   C. Find a job in Paris.
2. What is the time now?
A. 8 o’clock.    B. 10 o’clock.   C. 12 o’clock.
3. What are the speakers talking about?
A. A local artist.   B. The man’s salary.  C. An apartment to let.
4. How does Dr. Heath spend most of his time?
A. Giving lectures.   B. Conducting research. C. Doing office work,
5. Why does Elaine call Peter?
A. To borrow his notes.
B. To explain her absence.
C. To discuss the presentation.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位罝。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is Julia doing?
A. Asking about her order.
B. Reporting a computer problem.
C. Confirming a visit to a company.
7. When will the chairs arrive today?
A. At about 10 am.   B. Around 12 noon.  C. By 4 pm.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What is the conversation mainly about?
A. Course design.   B. Course registration.  C. Course evaluation.
9. What course did the woman choose?
A. International Trade.  B. Modem History  C. Chemistry.
10. What will Jack do to take mathematics?
A. Watt for an opening.
B. Apply to the department.
C. Speak to Professor Anderson.
听第8段材料, 回答第11至13题。
11. Where does the conversation probably take place?
A. In a shop.    B. In a canteen.   C. In an office.
12. What bothers the woman?
A. Her computer is down.
B. Her paper is missing.
C. Her hand is aching.
13. When is the woman's report due?
A. Wednesday.    B. Friday.    C. Next Monday.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What is the man doing?
A. Writing a book.   B. Preparing a lecture.  C. Searching for references,
15. What does the woman suggest the man do?
A. Make his topic more specific.
B. Get a complete reading list
C. Read at least six books.
16. What is the roan going to focus on?
A. Hollywood in the 1920s,
B. 20th-century Hollywood movies.
C. Golden Age Hollywood comedies.
17. What is the relationship between the speakers?
A. Student and teacher
B. Reader and librarian.
C. Customer and shop assistant.
听第10段材料,回答第18至20题,
18. What will the weather be like in high places this evening?
A. There’ll be showers,
B. There’ll be heavy mist.
C. There’ll be strong winds.
19. How will the day start in coastal areas tomorrow?
A. Cloudy.     B. Rainy.    C. Sunny.
20. When can holiday makers expect good weather?
A. This weekend   B. End of this month.  C. Next month.

第二部分阅读理解(共两节,满分35分)
第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
A
Suddenly another thought went through Kate’s mind like an electric shock. An express train was due to go past about thirty minutes later. If it were not stopped, that long train, full of passengers, would fall into the stream. “Someone must go to the station and warn the station-master,” Kate thought. But who was to go? She would have to go herself. There was no one else.
In wind and rain she started on her difficult way. Soon she was at the bridge that crossed the Des Moines River, a bridge also built of wood, just like the bridge across Honey Creek. The storm had not washed this away, but there was no footpath across it. She would have to cross it by stepping from sleeper(枕木) to sleeper. With great care she began the dangerous crossing, sometimes on her hands and knees, hardly daring to look down between the sleepers into the wild flood waters below. If she should slip, she would fall between the sleepers, into the rapidly flowing stream.
At last - she never knew how long it had taken her - she felt solid ground under her feet. But there was no time to rest. She still had to run more than half a mile and had only a few minutes left. Unless she reached the station before the express did, many, many lives would be lost.
She did reach the station just as the train came into sight. Fortunately the station-master was standing outside. “The bridge is down! Stop the train! Oh, please stop it!” Kate shouted breathlessly.
The station-master went pale. He rushed into the station building and came back with a signal light. He waved the red light as the train came into the station. It was not a second too early.
21. What did Kate decide to do?
A. Stop the express train.    B. Check the signal light.
C. Meet the passengers.     D. Visit the station-master
22. Which of the following words best describes Kate’s journey?
A. Fruitless.   B. Boring.   C. Well-planned.   D. Risky.
23. Why did the station-master turn pale?
A. He suddenly fell ill.     B. He realized the danger.
C. He discovered his mistake.    D. He became over-excited.
B
The Crowne Plaza Hotel in Copenhagen is offering a free meal to any guest who is able to produce electricity for the hotel on an exercise bike linked to a generator (发电机),The idea is to get people fit and reduce their carbon footprint. Guests will have to produce at least 10 watt hours of electricity - roughly 15 minutes of cycling for someone of average fitness. Guests staying at Plaza Hotel will be given meat tickets worth $36 once they have produced 10 watt hours of electricity. The bicycles will have smart phones attached to the handlebars measuring how much power is being generated for the hotel.
The plan, a world-first, will start on 19 April and run for a year. Only guests staying at the hotel will be able to take part. Frederikke Toemmergaard, hotel spokeswoman, said, “Many of our visitors are business people who enjoy going to the gym. There might be people who will cycle just to get a free meal, but generally I don’t think people will take advantage of our programme,”
Copenhagen has a long-standing cycling tradition and 36% of locals cycle to work each day, one of the highest percentages in the world, according to the website visitcopenhagen.dk. US environmental website treehugger.com recently voted Copenhagen the world’s best city for cyclists. “Because Copenhagen is strongly connected with cycling,we felt the bicycle would work well as a symbol of the hotel’s green profile (形象)."
If successful, the electric bicycle meal programme will be spread to all Crowne Plaza hotels in the UK, the hotel said in a statement.
24. What is the main purpose of the free meal programme?
A. To promote the hotel's green concept.
B. To make the city known to the world.
C. To attract people to the hotel restaurant.
D. To get guests to stay longer at the hotel.
25. How can a participant get a free meal?
A. By becoming a professional cyclist.   
B. By cycling to produce some electricity.
C. By linking a smart phone to a bicycle.  
D. By monitoring his or her carbon footprint.
26. Who are most likely to enter for the programme?
A. The poor local people.
B. The environment activists.
C. Health-conscious hotel guests.
D. Visitors fond of Copenhagen food.
27. According to paragraph 3, Copenhagen has one of the world’s ______.
A. best chain hotels      B. greenest natural environments
C. longest bike paths     D. highest rates of people cycling to work
C
Digital technology—email and smart phones especially—have vastly improved workers’ ability to be productive outside of a traditional office. Even so, most white-collar work still happens in an office. One reason is that, according to findings of a new survey(调查) of office workers conducted by Wakefield Research for the IT company Citrix, most bosses are doubtful about remote working. Half of the workers say their boss doesn’t accept it and only 35 percent say it’s tolerated.
Skeptical bosses will likely have their doubts reinforced(加深) by the same survey, which shows that 43 percent of workers say they’ve watched TV or a movie while “working” remotely, while 35 percent have done housework, and 28 percent have cooked dinner.
It is true, however, that working at home makes people much more efficient(高效的), because it allows workers to take care of annoying housework while still getting their jobs done. It’s much faster, for example, to shop for groceries at a quarter to three than to stand in line during the after-work rush.
The fact that such practices remain officially unaccepted reflects how far we haven't come as a society from the days when we expected every full-time worker to be supported by a full-time homemaker.
More broadly the Wakefield survey suggests that employers may be missing a low-cost way to give workers something of value. Sixty-four percent of those survey participants who havens worked remotely would rather give up some bonus in order to get even one day a week working from home. Under such circumstances, smart firms need to find ways to let their employees have enough flexibility to manage their time efficiently.
28. Why do some employers hesitate to allow remote working?
A. They fear losing control of their workers.
B. They want to stick to their routine practice.
C. They have little trust in modem technology.
D. They are used to face-to-face communication.
29. What seems to be most workers’ attitude toward remote working?
A. Doubtful.   B. Favorable.   C. Reserved.   D. Disapproving.
30. What does the author suggest smart firms do?
A. Shorten their office hours.
B. Give employees a pay raise.
C. Adopt flexible work patterns.
D. Reduce their staff’s workload.
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Have a Successful Teenage Life
Everyone wants to succeed in their life, don’t they? Even as a teenager, you can achieve success in your life; it really isn’t that hard.    31  
• Do well in school. No matter how boring it is now, education will help you be a productive member in society. Try your best for excellence in school; listen to the teachers, do your homework, study, and get good grades. Doing so will help you get into a better university, which will enable you to have a bright future.    32  
• Do good in your community(社区).Volunteering can not only improve your community's status, it could make you happier. Studies show that people who volunteer are less likely to develop depression (抑郁)than people who don’t.    33    For example, if you love animals, volunteer at an animal shelter. If you love helping the environment, plant trees or pick up litter. When you help others, it will make you feel better about yourself.
•   34    Remember, they’re there to help you be the best that you can be. Respect them and value their opinions, even if they annoy you sometimes.    35    You don't get to choose your teachers or your family, but you still have to put up with them. Learn how to deal with people now, because when you’re an adult, you don’t get to choose your boss or your co-workers, so learn how to respect them now.
A. Live life to the fullest.
B. School sets you up on the right track!
C. Be nice to your parents and teachers,
D. Find chances to do volunteer work that interests you.
E. It will help you pass time and develop your personality.
F. Here are some important points that you may find helpful.
G. Keep in mind that they do the things they do because they care about you.
第三部分语言运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分〉
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
When my son Gene was about 12 years old, I started helping him learn to 36 , I bought twenty chickens and asked him to 37 them. I told him that they would be his own chickens and we would 38 the eggs from him. However,he would have to buy chicken 39 with the money he made from the eggs. Whatever money was 40 would be his to keep. Gene was __41_,thinking he would make his first 42 .
After several weeks’ successful work,I began to 43 that egg production was going down, I 44 nothing about it. Then one night, Gene told me he didn’t have 45 money to buy the feed. He said the chickens had never 46 a meal and he could not figure out why some of them had stopped 47 eggs.
Then I asked him if he had 48 the amount of feed he had given the chickens. He was 49 , It was like he did not think anyone would ever 50 what he had done. After a long 51 - he said yes. Me thought he would make more money if he gave them 52 food. I asked him, “Did you fool the chickens?”
I was just astonished at the question in my own 53 .1 was dumbfounded (惊呆)at the 54 of it. Yes. you can fool everyone else,but you cannot “fool the chickens," because 55 , you will find out, as the saying goes, "What goes around comes around."
36. A. cook     B. share     C. count     D. work
37. A. take care of    B, observe    C. train     D. play with
38. A. save     B. borrow    C. buy     D. keep
39. A. nest     B. soup     C. meat     D. feed
40. A. given back    B. picked up    C. left over    D. brought in
41. A. thrilled    B. worried    C satisfied    D. discouraged
42. A. deal     B. contribution   C. fortune    D. choice
43. A. hear     B. notice    C. predict    D. imagine
44. A. said     B. found    C. thought    D. recalled
45. A. private     B. honest    C. pocket    D. enough
46. A. missed     B. wasted    C. enjoyed    D. finished
47. A. hatching    B. laying    C. gathering    D. hiding
48. A. balanced    B. checked out   C. cut down    D. measured
49. A. delighted    B. shocked    C. tired     D. disappointed
50. A. forgive    B. allow     C. discuss    D. know
51. A. silence     B. absence    C. negotiation   D. preparation
52. A. heavy     B. fresher    C. less     D. solid
53. A. life      B. job     C. ease      D. mind
54. A. explanation    B. significance   C. trick     D. example
55. A. in this respect   B. in the end    C. in contrast    D. in addition
第三部分语言运用(共两节,满分45分)
第二节(共小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Magic Touch
From my hotel room window,I could see a large advertisement board with his face on it: Jason, the Great Magician.
I absent-mindedly turned the 56 (page) of the phone book and came across a city map. Drinking my iced coffee I ran my fingers along the streets 57 the hotel to the opera hall. Not more 58 a half-hour walk, I thought.
I looked 59 (quick) at the clock, "The show starts in one hour; plenty of time! I drank the rest of my coffee and went to take a shower. Soon after, I was on my way to the show, 60 (carry) a fancy black handbag and a happy smile.
The hall was dark when I came in; the show was about 61 (begin). I made my way backstage just 62 the great magician was putting on his top hat.
“Daddy, I'm so glad to see you,” I 63 (whisper), I'm in town for the writer’s class, but I just couldn’t miss your show.” I gave him a quick hug and went back into the seating area,leaving him with a 64 (surprise) smile. I settled down in the darkness, and the curtains opened.
Magically, that show remains the Great Jason's best 65 (perform) to this day.
第四部分写作(共两节,满分40分)
第一节应用文写作(满分15分)
假定你是李华。下学期你将作为交换生(exchange student)去加拿大一所高中学习,住在Lynn家里。请给Lynn写一封邮件,内容包括:
1. 介绍自己:
2. 告知到达时间:
3. 询问应做何准备.
注意:
1. 词数80左右
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
第二 读后续写(满分25分)爱英语吧首发
阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
One weekend in July, Jane and her husband, Tom, had driven three hours to camp overnight by a lake in the forest. Unfortunately, on the way an unpleasant subject came up and they started to quarrel. By the time they reached the lake, Jane was so angry that she said to Tom. “I'm going to find a better spot for us to camp" and walked away.
With no path to follow, Jane just walked on for quite a long time. After she had climbed to a high place. she turned around, hoping to see the lake. To her surprise, she saw nothing but forest and, far beyond, a snowcapped mountain top. She suddenly realized that she was lost.
“Tom! "she cried. "Help!"
No reply. If only she had not left her mobile phone in that bag with Tom. Jane kept moving, but the farther she walked, the more confused she became. As night was beginning to fall, Jane was so tired that she had to stop for the night. Lying awake in the dark, Jane wanted very much to be with Tom and her family. She wanted to hold him and tell him how much she loved him.
Jane rose at the break of day, hungry and thirsty. She could hear water trickling (滴落) somewhere at a distance. Quickly she followed the sound to a stream. To her great joy, she also saw some berry bushes. She drank and ate a few berries. Never in her life had she tasted anything better. Feeling stronger now. Jane began to walk along the stream and hope it would lead her to the lake.
As she picked her way carefully along the stream, Jane heard a helicopter. Is that for me? Unfortunately, the trees made it impossible for people to see her from above. A few minutes later, another helicopter flew overhead. Jane took off her yellow blouse, thinking that she should go to an open area and flag them if they came back again.
注意:
1. 所续写短文的词数应为150左右;
2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语:
3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________

英语试题参考答案

第一部分   
1.B   2. A  3. C  4. B  5. A
6. A  7. C  8. B  9. A  10. C
11. B  12. A  13. C  14. C  15. A
16. C  17. B  18. A  19. C  20. B

第二部分
21.A  22. D  23. B  24. A  25. B
26. C  27. D  28. A  29. B  30. C
31. F  32. B  33. D  34. C  35. G

第三部分
36. D  37. A  38. C  39. D  40. C
41. A  42. C  43. B  44. A  45. D
46. A  47. B  48. C  49. B  50. D
51. A  52. C  53. D  54. B  55. B
56. pages   57. from   58. than   59. quickly  60. carrying
61. to begin    62. as/when  63. whispered 64. surprised  65. performance

第四部分
第一节:
One Possible Version
Dear Lynn,
I’m Li Hua, an exchange student from China, I’m happy to know that I’ll be staying with your family in the next few months while I’m studying at the local high school. Thank you for having me! I will arrive in Toronto on August 20th and get to your place late that afternoon. I wonder if you could give me some advice so that I can get myself better prepared for my stay in Canada.
Looking forward to seeing you!
Best wishes,
Li Hua
第二节;略

下载地址:浙江新高考2016年10月学考选考英语试题下载[有答案]

注意事项

如无特殊说明,本站资源均是用winrar压缩后的doc或ppt文件。
如果您发现该软件不能下载,请通知管理员或点击【此处报错】,谢谢!
本站所有资料只能用于学校课堂教学或英语学习者学习研究之用,请勿用作它途,否则,后果自负。
未经本站明确许可,任何网站不得非法盗链及抄袭本站资源;如引用页面,请注明来自本站,谢谢您的支持!

资 料 信 息

  • 资料大小:33 KB
  • 资料类型:
  • 资料等级:★★★★★
  • 授权方式:免费资料
  • 下载权限:无需注册
  • 整理时间:2016-10-27
  • 下载统计:数据载入中……
  • 资料作者:佚名
  • 资料上传:随心飞扬
  • 资料来源:网络
  • WORD完整版下载地址>>>
版权所有 嘉兴英语教学网 | 中学英语教学资源网 | |
| 站长:随心飞扬 | www.jxenglish.com | 信箱:jxenglish2006#163.com |
本站所有信息仅供参考,本站不保证其准确性,及时性及完整性,请使用者自行斟酌决定。
本站所提供的所有信息仅供学校课堂教学及英语学习者学习研究之用,其著作权归原作者及媒体所有。