欢迎来到中学英语教学资源网|嘉兴英语教学网!本站永久网址:www.jxenglish.com | 新会员注册 | 会员登录 | 会员中心 | 给我留言 | 换背景 |

试题下载

同步辅导

备课中心

高考辅导

英语语法

在线组卷

英文荟萃
| 频道首页 | 高考真题 | 全真模拟 | 名校模拟 | 综合练习 | 高一测试上 | 高一测试下 | 高二测试上 | 高二测试下 | 高三测试上 | 高三测试下 |
◆ 您现在的位置: 嘉兴英语教学网 >> 试题下载 >> 高考真题 >> 试题信息:2015年全国各地高考英语试题下载-福建卷[有答案]
2015年全国各地高考英语试题下载-福建卷[有答案]

2015年普通高等学校招生全国统一考试(福建卷)
英    语
本试卷分为四个部分,共12页。时量120分钟。满分150分
第Ⅰ卷  第一部分  听力(共两节,满分30分)回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后;你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?    A.£l9.15.    B.£9.15.    C.£9.18.答案是C。1. What time is it now? 
A. 9:10.     B. 9:50.   C. 10:00.
2. What does the woman think of the weather?
A. It's nice.     B. It's warm.  C. It's cold.
3. What will the man do?
A. Attend a meeting.   B. Give a lecture.  C. Leave his office.
4. What is the woman's opinion about the course?
A. Too hard.    B. Worth taking.   C. Very easy.
5. What does the woman want the man to do?
A. Speak louder.   B. Apologize to her.  C. Turn off the radio.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22.5分)    听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How long did Michael stay in China?
A. Five days.    B. One week.    C. Two weeks.
7. Where did Michael go last year?
A. Russia.    B. Norway.    C. India.
听第7段材料,回答第8、9题。8. What food does Sally like?
  A. Chicken     B. Fish     C. Eggs
9. What are the speakers going to do?
A. Cook dinner.     B. Go shopping.        C. Order dishes.
听第8段材料,回答第10至12题。10. Where are the speakers?
A. In a hospital.    B. In the office.   C. At home.
11. When is the report due?
A. Thursday.    B. Friday.    C. Next Monday.
12. What does George suggest Stephanie do with the report?
A. Improve it.    B. Hand it in later.   C. Leave it with him.
听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between the speakers?
A. Salesperson and customer.  B. Homeowner and cleaner.  C. Husband and wife.
14. What kind of department do the speakers prefer?
   A. One with two bedrooms. B. One without furniture  C. One near a market.
15. How much rent should one pay for the one-bedroom apartment?
A. $350.     B. $400.     C. $415.
16. Where is the apartment the speakers would like to see?
A. On Lake Street.   B. On Market Street.   C. On South Street,
听第10段材料,回答第17至20题。17. What percentage of the world's tea exports go to Britain?
A. Almost 15%.   B. About 30%.    C. Over 40%.
18. Why do tea tasters taste tea with milk?
A. Most British people drink tea that way. 
B. Tea tastes much better with milk.
C. Tea with milk is healthy.
19. Who suggests a price for each tea?
A. Tea tasters.    B. Tea exporters.   C. Tea companies.
20. What is the speaker talking about?
A. The life of tea tasters. B. Afternoon tea in Britain.    C. The London Tea Trade Centre.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例: It is generally considered unwise to give a child ______ he or she wants.
A. however           B. whatever         C. whichever       D. whenever
答案是B 
21. The research group produced two reports based on the survey, but contained any useful suggestions.
A. all B. none C. either D. neither
22. A common memory they all have their school days is the school uniform.
A. of B. on C. to D. with
23. It was   of Michael to inform us of his delay in case we got worried.
A. careless B. considerate C. patient D. generous
24. The failure was a big  to him, but he wasn't discouraged and soon got as enthusiastic as ever.
A. blow B. issue C. excuse D. factor
25. It is said that body language 55 per cent of a first impression while what you say just 7 per cent.
A. lies in B. accounts for C. consists of D. goes with
26. To my delight, I from hundreds of applicants to attend the opening ceremony.
A. was chosen B. was being chosen  C. would choose D. had chosen
27. —Sorry, Mum! I failed the job interview again.
—Oh, it's too bad. You have made full preparations.
A. must B. can C. would D. should
28.   more about Chinese culture, Jack has decided to take Chinese folk music as an elective course.
A. Learn B. Learned C. To learn D. To be learning
29. —1 wonder Mary has kept her figure after all these years.
—By working out every day.
A. where B. how C. why D. if
30. —Where is Peter? I can't find him anywhere.
—He went to the library after breakfast and   his essay there ever since.
A. wrote B. had written C. has been writing D. is writing
31.   the students came from different countries, they got along quite well in the summer camp.
A. While B. Unless C. Since D. Until
32. Human life is regarded as part of nature and, as such, the only way for us to survive is to live ____nature.
A. in view of B. in need of  C. in touch with  D. in harmony with
33. In recent years an English word "infosphere" has appeared, _______the sense of “information” and " atmosphere".
A. combine B. combined    C. combing   D. being combined
34. China Today attracts a worldwide readership,_______ shows that more and more people all over the world want to learn about China.
A. who B. whom C. that D. which
35. —Hi, Dr Brown! I'm a little early. Should I wait outside?
—No.  .
A. That's right   B. My pleasure   C. Come on in   D. Take it easy
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
One of the easiest things in the world is to become a fault-finder. However, life can be 36 when you are not busy finding fault with it.
Several years ago I 37 a letter from seventeen-year-old Kerry, who described herself as a world-class fault-finder, almost always 38 by things. People were always doing things that annoyed her, and 39 was ever good enough. She was highly self-critical and also found fault with her friends. She became a really 40 person.
Unfortunately, it took a horrible accident to change her 41 Her best friend was seriously hurt in a car crash. What made it almost 42 to deal with was that the day before the 43 , Kerry had visited her friend and had spent the whole time criticizing her 44 of boyfriends, the way she was living, the way she related to her mother, and various other things she felt she needed to 45 It wasn't until her friend was badly hurt that Kerry became 46 her habit of finding fault. Very quickly, she learned to appreciate life rather than to 47 everything so harshly ( 刻薄) . She was able to transfer her new wisdom to other parts of her 48 as well.
Perhaps most of us aren't as extreme at fault-finding, 49 when we're honest, we can be sharply 50 of  the world. I'm not suggesting you 51 problems, or that you pretend things are 52 than they are, but simply that you learn to allow things to be as they are— 53 most of the time, and especially when it's not a really big 54 .
Train yourself to "bite your tongue" , and with a little 55, you'll get really good at letting things go. And when you do, you'll get back your enthusiasm and love for life.
36. A. lonely B. great C. quiet D. uneasy
37. A. received B. answered C. expected D. rejected
38. A. threatened B. interrupted C. bothered I). spoiled
39. A. anything B. everything C. something D. nothing
40. A. caring B. boring C. interesting D. surprising
41. A. attitude B. plan C. measure D. explanation
42. A. urgent B. unnecessary C. certain D. impossible
43. A. occasion B. event C. accident D. adventure
44. A. memory B. notice C. evidence D. choice
45. A. hear B. contribute C. express D. admit
46. A. aware of B. afraid of C. curious about D. confused about
47. A. discuss B. realize C. judge D. settle
48. A. family B. life C. career D. education
49. A. so B. or C. but D. for
50. A. proud B. sure C. hopeful D. critical
51. A. face B. create C. solve D. ignore
52. A. rarer B. better C. stranger D. worse
53. A. at least B. at last C. by far D. so far
54. A. task B. deal C. result D. duty
55. A. practice B. speech C. rest D pity
第三部分阅 读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答
题卡上将该项涂黑。
A
Food festivals around the world
Stilton Cheese Rolling
May Day is a traditional day for celebrations, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include checsc rolling in their annual plans. Teams of four,dressed in a variety of strange and funny clothes , roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not kick or throw their cheese, or go into their competitors' lane. Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones). All thecompetitors arc served with beer or port wine, the traditional accompaniment for Stilton cheese.
Fiery Foods Festival—The Hottest Festival on Earth
Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addiction—food that is not just spicy ,but hot enough to make your mouth burn, your head spin and your eyes water. Their destination is the Fiery Eood and BBQ Festival which is held over a period of three clays every March. You might like to try a chocolate-covered habanero pepper—officially the hottest pepper in the world—or any one of the thousands of products that are on show. But one thing's for sure—if you don't like the feeling of a burning tongue, this festival isn't for you!
La Tomatina—The World's Biggest Food Fight
On the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bunol hosts Ea Tomatina—the world's largest food fight. A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week's events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoes—official fight-starters get things going by casting tomatoes at the crowd.
The battle lasts little more than half an hour, in which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends again—and for a much-needed wash!
56. In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must .
A. wear various formal clothes
B. roll a wooden cheese in their own lane
C. kick or throw their cheese
D. use a real cheese weighing about four kilos
57. Where is the Fiery Food and BBQ Festival held?
A. In New Mexico.   B. In the Caribbean.    C. In Australia. D. In China.
58. The celebration of La Tomatina lasts .
A. three days    B. seven days     C. less than three days    D. more than seven days
59. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The chief prize for the Stilton cheese rolling competition is beer or port wine.
B.More than 10,000 Chinese take pail in the Fiery Food and BBQ Festival.
C. Thousands of spicy foods are on show in the Fiery Food and BBQ Festival.
D. An exciting tomato battle takes place at the beginning of La Tomatina.
B
Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then. So, the world became his school. With great interest, he read everything he could lay his hands on, listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown. "There's so much to learn," he'd say. "Though we're born stupid, only the stupid remain that way. " He was determined that none of his children would be denied ( fll^fe) an education.
Thus, Papa insisted that wre learn at least one newT thing each day. Though, as children, we thought this was crazy, it wrould never have occurred to us to deny Papa a request. And dinner time seemed perfect for sharing wrhat we had learned. We would talk about the news of the day; no matter how insignificant, it was never taken lightly. Papa would listen carefully and was ready with some comment, always to the point.
Then came the moment—the time to share the day's new learning.
Papa, at the head of the table, would push back his chair and pour a glass of red wine, ready to listen.
"Felice," he'd say, "tell me wrhat you learned today. "
"I learned that the population of Nepal is .... "
Silence.
Papa was thinking about what was said, as if the salvation of the world would depend upon it. "The population of Nepal. Hmm. Well . . . . " he'd say. "Get the map; let's see where Nepal is. " And the whole family went on a search for Nepal.
This same experience was repeated until each family member had a turn. Dinner ended only after we had a clear understanding of at least half a dozen such facts.
As children, we thought very little about these educational wonders. Our family, however, was growing together, sharing experiences and participating in one another's education. And by looking at us, listening to us, respecting our input, affirming our value, giving us a sense of dignity, Papa was unquestionably our most influential teacher.
Later during my training as a future teacher /1 studied with some of the most famous educators. They were imparting what Papa had known all along—the value of continual learning. His technique has served me well all my life. Not a single day has been wasted, though I can never tell when knowing the population of Nepal might prove useful.
60. What do we know from the first paragraph?
A. The author's father was born in a worker's family.
B. Those born stupid could not change their life.
C. The town elders wanted to learn about the world.
D. The poor could hardly afford school education.
61. The underlined word "it" in the second paragraph refers to " 
A. one new thing B. a request C. the news D. some comment
62. It can be learned from the passage that the author .
A. enjoyed talking about news
B. knew very well about Nepal
C. felt regret about those wasted days
D . appreciated his father's educational technique
63. What is the greatest value of "dinner time" to the author?
A. Continual learning. B. Showing talents.
C. Family get-together. D. Winning Papa's approval.
64. The author's father can be best described as .
A. an educator expert at training future teachers
B. a parent insistent on his children's education
C. a participant willing to share his knowledge
D. a teacher strict about everything his students did
C
SIGN YOUR CHILD UP FOR "FLY TO THE MOON CLUB"
AND ENJOY A FREE * FLIGHT TO ANY DESTINATION IN ASIA!
With a registration fee of just $50 per child,
children under the age of 12
can join Eagle Airways'
FLY TO THE MOON CLUB as members.
They can then enjoy the same benefits
onboard Eagle Airways' newest Boeing-797
to any destination in the world!
BENEFITS YOU CAN'T MISS!
• A free * flight to any destination in Asia
• 30% off any course at Tanya Language School
• 20% off any purchase made at Ruby Bookstore
• A free notebook with every purchase above $50 at Starlight Stationery
• A free bowl of dessert for a family of four at Don's Diners
dinner ordered
• A birthday gift on your child's birthday
• A free album containing pictures taken during the journey
All bookings made before 12 September will receive free travel insurance for
the entire family! ** Insurance is issued by Live Life Insurance Group.
10% OFF ALL BOOKINGS

for departures from 5 to 11 September
* Child must be accompanied by two
paying adults.
** Terms and conditions apply.
65. One of the benefits mentioned in, the advertisement is  .
A. a free flight to any destination in the world
B. 30% off any book purchased at Ruby Bookstore
C. a free bowl of dessert at any restaurant at the airport
D. a discount on any course at Tanya Language School
66. Which of the following bookings may receive the most benefits?
A.    
Booking date Departure date
September 13 September 18
B.
Booking date Departure date
September 2 September 12
C.
Booking date Departure date
August 15 September 4
D.
Booking date Departure date
August 16 September 8
67. Which of the following is TRUE according to the advertisement?
A. You need to pay $50 to sign up a child for the club.
B. Club members enjoy free travel insurance for any flight.
C. The advertisement is intended for students of all ages.
D. Any child must be accompanicd by at least one paying adult.
D
Life can be so wonderful, full of adventure and joy. It can also be full of challenges, setbacks and heartbreaks. Whatever our circumstances, we generally still have dreams, hopes and desires—that little something more we want for ourselves and our loved ones. Yet knowing we can have more can also create a problem, because when we go to change the way we do things, up come the old patterns and pitfalls  that stopped us from seeking what we wanted in the first place.
This tension between what we feel we can have and "what wre're seemingly able to have is the niggling  suffering, the anxiety we feel. This is where we usually think it's easier to just give up. But we're never meant to let go of the part of us that knows we can have more. The intelligence behind that knowing is us—the real us. It's the part that believes in life and its possibilities. If you drop that, you begin to feel a little "dead" inside because you're dropping "you".
So, if we have this capability but somehow life seems to keep us stuck, how do we break these patterns?
   Decide on a new course and make one decision at a time. This is good advice for a new adventure or just getting through today's challenges.
While, deep down, we know we can do it, our mind—or the minds of those close to us—usually says we can't.
    That isn't a reason to stop, it's just the mind, that little man or woman on your shoulder, trying to talk you out of something again. It has done it many times before. It's all about starting simple and doing it now.
Decide and act before overthinking. When you do this you may feel a little, or large, release from the jail of your mind and you'll be on your way.
68. It can be inferred from the first two paragraphs that we should .
A. slow down and live a simple life
B. be careful when we choose to change
C. stick to our dreams under any circumstances
D. be content with what we already have
69. What is the key to breaking the old patterns?
A. To focus on every detail. B. To decide and take immediate action.
C. To listen to those close to us.        D. To think twice before we act.
70. Which of the following best explains the underlined part in the last paragraph?
A. Escape from your punishment. B. Realization of your dreams.
C. Freedom from your tension. D. Reduction of your expectations.
71. What does the author intend to tell us?
A. It's easier than we think to get what we want.
B.  It's important to learn to accept sufferings in life.
C.  It's impractical to change our way of thinking.
D.  It's harder than we expect to follow a new course.
E
Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain(保持) a healthy lifestyle.Group exercise is challenging, yet fun and empowering! Of course everyone knows that exercise is good for the body.However, studies have shown that when exercise is performed in groups, it's not only great for improving physical health but for psychological health. It's an opportunity to be social, release endorphins(内啡肽) , and improve your strength. Additionally, group exercise creates a community feel and the shared common goal motivates participants to work hard. The instrumental support of taking on a fitness journey with others proves more effective than going to the gym alone.
Another beneficial aspect of group exercise is the informational support participants receive from the instructor.Many people fear the gym because they feel lost and don't want to embarrass themselves. If you feel you can relate, then group training is an even better option for you. It's a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction and supervision (监管) of a fitness instructor. If you're tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, !you can attend an upbeat group fitness class that'll keep your workout on track. Don't let fitness frighten you!
If you're serious about wanting to live a healthy lifestyle, it's extremely important to surround yourself with people who'll provide you with the proper emotional support. I wouldn't scold anyone for deciding to party on weekends and in turn I wouldn't expect anyone to give offence to me for focusing on my health. Surround yourself with people who uplift, encourage and understand you! Make fitness even more fun by trying something new or any group fitness class, with a friend. Plan to go for a jog together. Then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar! Fitness can be both fun and social!
Surrounding yourself with people who'll provide you with respect support can be very beneficial while working towards reaching health and fitness goals. First, decide to do it for yourself and work towards staying positive. Then make sure the people you surround yourself with are supportive. Don't let negativity ruin your motivation.
72. The first paragraph focuses on .
A. the greatest challenge of group exercise
B. the most effective way to improve physical fitness
C. the contribution of group exercise to psychological health
D. the shared common goal in performing exercise in groups
73. The underlined word "upbeat" in the second paragraph probably means " 
A. cheerful B. average C. serious D. temporal*)'
74. When it comes to emotional support, the author thinks it necessary .
A. to sustain a colorful lifestyle
B. to party on weekends with positive people
C. to try a fun healthy restaurant regularly
D. to surround yourself with supportive people
75. What would be the best title for the passage?
A. Seeking Support B. Supporting Health
C. Improving Your Strength D. Building Up Fitness

第Ⅱ卷
第四部分 写作 (共两节,满分35分)
第一节 短文填词(共10小题;每小题1分,满分10分)
Sometimes we have disagreements with people. When this (76) h   , the important thing is to try not to let a calm discussion turn into a heated argument. Here (77 )     my tips for you.
The (78) f thing I would say is that the way you begin the conversation is very important.
Imagine you are a student and you share a flat (79)  another student who you think isn't doing her share of the housework. If you say, "Look, you never do your share of the housework. (80)        are you going to do about it?", the discussion will very soon turn into an argument. It's much more (81)______  (有帮助)to say something like, "I think we had (82) b _____ have another look about how we divide up the housework. Maybe there is a better way of dealing with it. "
My second piece of (83) a  is simple. If you're the person who is in the wrong, just admit it! This is the easiest and best way to avoid an argument. Just make an (84)  (道歉), and move on. The other person will have more respect for you (85)      the future if you do that.
第二节 书面表达(满分25分)
请阅读下面图画,按要求用英语写一篇词数为120左右的短文。
内容包括:
1. 描述画面;
2. 概述其含义;
3. 谈谈个人感想。
 
凿壁偷光

注意:
1. 短文开头已给出,不计入总词数;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 短文中不能出现与本人相关的信息;
参考词汇:凿,钻:bore
In the picture,

英语试题参考答案

第一部分
1.A  2.C  3.A  4.B  5.C  6.B  7.A  8.B  9.C  10.B
11.A  12.B  13.C  14.A  15.B  16.C  17.B  18.A  19.A  20.C
第二部分
21.D  22.A  23.B  24.A  25.B  26.A  27.D  28.C  29.B  30.C
31.A  32.D  33.C  34.D  35.C  36.B  37.A  38.C  39.D  40.B
41.A  42.D  43.C  44.D  45.C  46.A  47.C  48.B  49.C  50.D
51.D  52.B  53.A  54.B  55.A
第三部分
56.B  57.A  58.B  59.C  60.D  61.C  62.D  63.A  64.B  65.D
66.D  67.A  68.C  69.B  70.C  71.A  72.C  73.A  74.D  75.B
第四部分
第一节
76.happyens   77.are   78.first  79.with  80.what.  81.hclpful/bencficial
82.hetter   83.advice  84.apology  85.in
第二节
参考范文
  In the picture,we can see a boy in wom clother,sitting at a shabby wooden tale with a pile of books on it.
Aweak ray of light came in through a small hole in the wall and he was absorbed in his reading.
  This is a well-known story from an ancient Chinese idiom.The boy ,being poor,couldn’t afford even a candle,so he bored a hole in the wall to“steal”light from his neighbor’s house to read at night.The moral of
The story is:spare no effort to acquire knowledge and never get discouraged easily no matter howdifficult the
Situation may be.
  Of couse,things are totally different today.It is not the story itself but what is reflected in the story that counts.hard work pays off.We should take pains to improve ourselves ourselves through learning and get perpared for the future.

下载地址:2015年全国各地高考英语试题下载-福建卷[有答案]

注意事项

如无特殊说明,本站资源均是用winrar压缩后的doc或ppt文件。
如果您发现该软件不能下载,请通知管理员或点击【此处报错】,谢谢!
本站所有资料只能用于学校课堂教学或英语学习者学习研究之用,请勿用作它途,否则,后果自负。
未经本站明确许可,任何网站不得非法盗链及抄袭本站资源;如引用页面,请注明来自本站,谢谢您的支持!

资 料 信 息

  • 软件大小:250 KB
  • 软件类型:
  • 软件等级:★★★★★
  • 授权方式:免费资料
  • 下载权限:无需注册
  • 整理时间:2016-5-12
  • 下载统计:数据载入中……
  • 资料作者:佚名
  • 资料上传:随心飞扬
  • 资料来源:网络整理
  • WORD完整版下载地址>>>
版权所有 嘉兴英语教学网 | 中学英语教学资源网 | |
| 站长:随心飞扬 | www.jxenglish.com | 信箱:jxenglish2006#163.com |
本站所有信息仅供参考,本站不保证其准确性,及时性及完整性,请使用者自行斟酌决定。
本站所提供的所有信息仅供学校课堂教学及英语学习者学习研究之用,其著作权归原作者及媒体所有。