欢迎来到中学英语教学资源网|嘉兴英语教学网!本站永久网址:www.jxenglish.com | 新会员注册 | 会员登录 | 会员中心 | 给我留言 | 换背景 |

试题下载

同步辅导

备课中心

高考辅导

英语语法

在线组卷

英文荟萃
| 频道首页 | 高考真题 | 全真模拟 | 名校模拟 | 综合练习 | 高一测试上 | 高一测试下 | 高二测试上 | 高二测试下 | 高三测试上 | 高三测试下 |
◆ 您现在的位置: 嘉兴英语教学网 >> 试题下载 >> 高考模拟 >> 试题信息:天津市南开区2017年高考英语模拟考试(二模)
天津市南开区2017年高考英语模拟考试(二模)

天津市南开区2017年高考英语模拟考试(二)
英语 笔试
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。第Ⅰ卷 1 至 12 页,第Ⅱ卷 13 至 16 页。
答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试用条形码。答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第Ⅰ卷
注意事项:
1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。
2.本卷共 55 小题,共 95 分。

第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分)
第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
例:  Stand over there ________ you’ll be able to see it better.
A. or          B. and            C. but     D. while
  答案是B。

1. Unfortunately, ________ stone hit him on ________ head and he got injured.
   A. the; a       B. a; 不填     C. a; the         D. the; the
2. ________ to Anne’s birthday party, Mr. Brown is now searching shop after shop for a nice present for her.
A. Having invited                    B. Having been invited
C. Have been invited               D. Being invited
3. The activities organized by our school really gave us a platform ________ we learned
team spirit.
A. that         B. where         C. which           D. when
4. ________ I say Clancy is a smart boy, he still needs to work hard to achieve his goal.
A. Then     B. When     C. As     D. While
5. The new buyer identified a dozen new sources for the material, ________ proved to be
reliable.
 A. most of them  B. most of which
 C. most of whom  D. most of those
6. The old woman who ________ in the deserted house alone for ten years has been settled
in a nursing home now.
A. lived         B. has lived         C. had lived         D. has been living
7.  — I phoned you yesterday morning. A girl answered, but I didn’t recognize the voice.
   — Oh, it ________ my younger sister. She was in my room at that moment.
A. must have been       B. should have been  
C. could have been       D. may have been
8.  — Do you mind if I look at your new mobile phone?
 — Of course not.         .
 A. Please don’t B. It depends C. Be my guest D. No way
9. In the reading room, we found her ________ at a desk, with her attention ________ on a book.
A. sitting; fixing    B. to sit; fixed     C. seating; fixing     D. seated; fixed
10. How long do you think ________ the computer company brings out a new product?
 A. it will be before     B. will it be until  
C. will it be when      D. it will be that
11. — Monitor?
    — I’m not monitor of our class. I ________with the teacher until the monitor is elected.
 A. will just help        B. am just to help    
C. am just helping      D. have just helped
12. How could they reach an agreement? Some said one thing, but others ________.
 A. other       B. another   C. the other      D. others
13. It is important to pay your electricity bill on time, as late payments may affect your
________.
A. condition       B. income         C. status        D. credit
14. Bless your heart, I know you didn’t break the vase ________. Don’t cry!
 A. on purpose B. by accident C. on business      D. by mistake
15. Had the governments and scientists not worked together, AIDS-related deaths ________ since their highest in 2005.
A. had not fallen         B. would not fall      
C. did not fall          D. would not have fallen

第二节:完形填空 (共20小题;每小题1. 5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从16 ~ 35 各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项,将短文内容补充完整。
My heart beat with that feeling, pumping it like blood to my body as my fingers flew across the piano keys. As the piece neared the end, I   16   up to take my final bow. For a second, the room was   17  . Yet, even in that one second, I had enough time to   18   whether I had done perfectly. Then,   19  , the applause came.
“Thank you ... so much.”I said,   20   to the person standing on my other side. Olga, my piano teacher for six years, smiled back at me. "You’ve been an   21   student all these years.”She said, “I hope that whatever you do, you never stop   22  .”
I leaned forward,   23   I would keep playing because I loved piano, and hugged her.
It   24   to be that the promises weren’t as meaningful as I’d hoped.
Right after the   25  , I kept up my strict practicing schedule every day.   26  , it began slipping away from me. The reason I had stopped taking   27   was because of my busy schedule with homework. Not long after, I stopped practicing altogether. It was   28 
not to have to stress about piano anymore.
But something was   29   inside of me. I was empty inside.
One day I met Michelle, who had also taken piano lessons from Olga.
"Are you   30   taking lessons from Olga?" she asked.
"Um, no! Actually I just quit a while ago," I replied.     
"That's a   31  ," she responded, "You used to be so   32  . I remember your performance a year ago; it was breathtaking."
Two days    33   talking to Michelle, I subconsciously sat down on the bench and started playing. I wasn’t even trying to make the notes sound musically correct… I was simply doing what I should have been this entire time: playing,   34   to be playing.
As the music spread, a(n)   35   feeling rose inside me.
            
16. A. stood B. sat C. showed D. looked
17. A. light B. nervous C. colorful D. quiet
18. A. expect B. remind C. know D. doubt
19. A. immediately B. suddenly C. hopefully D. successfully
20. A. running B. waving C. turning D. pointing
21. A. easy-going B. imaginative C. amazing D. honest
22. A. practicing B. training C. competing D. gaining
23. A. admitting B. telling C. promising D. speaking
24. A. carried on B. turned out C. brought up D. showed off
25. A. play B. final C. presentation D. performance
26. A. Soon B. Besides C. Thus D. Instead
27. A. lessons B. parts C. lectures D. pieces
28. A. disappointing B. puzzling C. inspiring D. pleasing
29. A. beating B. rising C. changing D. shining
30. A. even B. still C. much D. yet
31. A. shame B. relief C. pleasure D. deal
32. A. poor B. good C. nice D. old
33. A. after B. before C. when D. until
34. A. still B. always C. also D. just
35. A. unknown B. familiar C. awful D. empty

第二部分:阅读理解 (共 20 小题;每小题 2. 5 分,满分 50 分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。
                                      A
Acting&Musical Theater
  The Summer Acting&Musical Theater program, which starts on Friday, July 3 and ends on Thursday, July 23, is created for talented students who have been inspired by musical theater.
    The program develops the abilities of experienced performers who are serious about the field and eager to work hard. Our goal is to help you grow creatively through full-time, college-level theatre training under the direction of popular professional performers and teachers.
    The students can improve their performance skills and can get the knowledge about the history of theater, the style of theater and so on. Students will complete the program with improved audition (试演) skills.
    Classes aim to improve your command of body, mind and voice. Students will take a trip to see at least one professional production with program teachers. An exhibition of the students’ class work will be presented at the conclusion of the program to family, friends, students from other Summer College programs, and the University community.
Program Costs:
    Accommodation: $3, 359; Traffic: $2, 234.
Audition requirements:
    Auditions should include the following video materials:
●Two different songs;
●One age-suitable monologue (独白);
●One short dance part;
●A personal statement regarding your background and training, experience in
 performances, and personal goals in theater;
●Each part of the audition should be about one minute in length;
●You should be the only person shown in the audition;
●The audition is given online with your application.

Typical day:
    9:00 am to noon classes focus on musical theater, including acting, voice, movement,
dance and scene study.
    1: 00 to 4: 00 pm classes involve additional work in acting, movement, and voice, along with rehearsals(排练)for public performances.
36. What do you know about the program?
 A. Students can have chances to audition in films.   
 B. The program helps students grow healthily.
 C. The program will last for three weeks.
 D. The program provides accommodation for free.
37. The underlined word “production” in Paragraph 4 refers to ________.
   A. writing     B. performance     C. conference     D. guidance
38. It can be learnt from the passage that students ________.
 A. seldom attend classes in the morning 
 B. cannot be taught by well-known actors
 C. will get some information about theater
 D. will usually perform for college students
39. The audition materials include the following EXCEPT ________.
 A. a performance with your partner 
 B. a short dance part in one minute
 C. an online introduction of yourself
 D. a suitable monologue in one minute
40. What is the purpose of the passage?
 A. To tell us how to hold a musical theater program successfully.
 B. To call on more and more students to pay attention to theater.
 C. To introduce the development of the Summer Acting program.
 D. To attract more students loving performances to attend the program.
                                  B
After a terrible electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, the whole world became completely dark and quiet for Robert Edwards for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.
One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He stood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a plough and a wall. When Mrs Edwards came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years.
The news of Robert regaining his sight and hearing quickly spread, and many doctors came to examine him. Most of them said that he regained his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a convincing answer as to why this should have happened. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since Robert lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to regain them was by another sudden shock.
41. The reason for Robert’s attempts to kill himself was that         .
A. he had to live in a dark and silent world
B. a terrible traffic accident happened to him  
C. he was struck by the lightning once more  
D. nobody in the world cared about him
42. What was Robert doing when he was struck by the lightning?
A. Taking a walk with a stick.     
B. Driving a car.
C. Sheltering from the rain under a tree.     
D. Lying on the ground.
43. What did Robert see first when he regained his sight after the shock?
A. A plough and a wall.            
B. His neighbors.
C. His wife who called for help to save him.  
D. Many doctors surrounding him.
44. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. Robert had been deaf and blind for nearly ten years.
B. Robert hid himself under the tree for 20 minutes.
C. Robert could hear his wife’s shouting for help when he woke up.
D. The family’s love helped Robert regain confidence to live.
45. We can infer from the text that ________.
A. many doctors came because Robert was badly injured
B. a sudden injury in the head led to Robert’s recovery
C. Robert’s wife sent for doctors immediately after the shock
D. there was no accurate explanation for Robert’s recovery

C
The temperature is sharply rising with each passing day. People, including many experts, find it difficult to slow down the process. However, leaving coal and major fossil fuels in the ground could help to limit climate change in the future, according to a new study. That is to say, a third of oil reserves on the earth, half of gas reserves and over 80 percent of current coal reserves should not be used before the year 2050. If we are to prevent global temperatures from rising above 2 degrees Celsius in the near future, we ought to carry some measures to severely control the emissions from factories vehicles and even our daily-life cooking. However, it is a goal that seems to be impossible in our eyes.
“Policy makers in different countries must realize that their attempt to completely use the fossil fuels within their countries is wholly incompatible(矛盾的) with their hope to reach the 2-degree goal,” Dr. Christophe Mc Glade at University College London’s Energy Institute said in a statement. “If they go ahead with developing their own resources,” he added, “they must be asked which reserves elsewhere should remain unburned in order for the carbon budget not to go beyond the limit.”
It’s not surprising to see how tapping into these unused reserves would be attractive. Energy-related industry is a big business all over the world. There are many coal reserves in China, Russia and the United States, along with over 260 thousand million barrels of oil reserves in the Middle East. Not to mention that oil is currently being developed in the Arctic. Companies spent over $670 billion last year in the expansion of fossil fuels, but according to the new model used in this latest study, developers may need to rethink their plans to develop these underground resources so as to make some contributions to control the world temperature from rising high in the future.
“We’ve now got practical figures of the quantities and locations of fossil fuels that should remain unused in trying to keep within the 2-degree temperature limit,” added Mc Glade. World leaders and policy makers should take the advice to heart, because a recent IPCC report warned that if immediate and great actions are not taken soon, climate change will cause irreversible(不可逆转的) impacts on environments worldwide, leaving the world an unsafe place for us to live in.
46. According to Paragraph 1, our goal is to         .
A. discover more fossil fuels for the future generation
B. slow down the climate change
C. refuse to use reserves on the earth
D. keep the temperature rise below 2 degrees Celsius
47. The underlined word “emissions” in Paragraph 1 refers to         .
A. things that are sent out into the air
B. products that are made from fossil fuels
C. factors that cause the climate change
D. changes that happen after temperature rise
48. According to what Mc Glade said in Paragraph 2, all countries should         .
A. make full use of their fossil fuels
B. work together towards the 2-degree goal
C. find better ways to dig out the coal
D. increase the global carbon budget
49. We can infer from Paragraph 3 that great efforts have been made in         .
A. digging out the oil in the Middle East
B. getting people to rethink their fuel plans
C. developing fossil fuels around the world
D. developing energy-related industry worldwide
50. What is the author’s attitude towards the future of temperature control?
A. Confident.         B. Negative.         C. Satisfied.        D. Unclear.

D
It’s hard to find Alice Munro in the media. Even after she won the 2013 Nobel Prize in Literature, the Canadian writer just appeared for a quick interview and then dropped out of sight. On Dec 29th, she still didn’t seek the spotlight when she was named one of the five Women of the Year by the Financial Times.
In Munro’s eyes, ordinary lives always hide larger dramas. So she records what we casually think of as the everyday actions of normal people. She often focuses on life in her hometown, a small village in Ontario which she is most familiar with. She writes about the ordinary things in the village — trees in the Ontario wilderness, poor country schools and long last illnesses. Above all, she talks about girls and women who have seemingly ordinary lives but struggle against daily misfortune.
She has a special talent for uncovering the extraordinary in the ordinary. These are ordinary people, ordinary stories, but she has the magic. Her precise language, depth of detail and the logic of her storytelling have made her stories inviting.
    Runaway, one of Munro’s representative works, is a good example of her writing style. One of the stories centers on the life of an ordinary woman Carla, who lives in a small Canadian town with her husband Clark. The story slowly forms a picture of Carla, trapped in a bad marriage, her unhappiness building into desperation until she decides to flee. The story of Carla is a story of the power and betrayals of love. It is about lost children and lost chances that we can all find in life. There is pain beneath the surface, like a needle in the heart.
    Since she published her first collection of short stories in 1968, Munro has won many awards, with the Nobel Prize being her biggest honor. On Oct 10th, 2013, the Nobel Prize committee named Munro the “master of the contemporary short story”.
51. We learn from Paragraph 1 that Alice Munro          .
A. didn't get on well with the media
B. was surprised at winning the Nobel Prize
C. didn't value the title of Women of the Year
D. remained modest though very successful
52. Many of Alice Munro’s works         .
A. center on the happy life of country women
B. are about betrayals of love and violence
C. focus on everyday life of ordinary people
D. are romantic stories setting in her hometown
53. What makes Alice Munro’s stories fascinating according to the text?
A. The complicated plots.  
B. Her rich imagination.
C. The humorous language.
D. Her writing techniques.
54. In her representative work Runaway, Carla         .
A. tries to run away from her husband
B. is a faithful wife to her husband 
C. leads a happy life with Clark 
D. loses all hopes for a better life
55. What is the text mainly about?
A. Alice Munro and her hometown.  
B. Alice Munro and her writing style. 
C. Alice Munro's representative works.  
D. The awards Alice Munro won.

天津市南开区2017年高考英语模拟考试(二)
英语 笔试
第Ⅱ卷
注意事项: 
1. 用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。
2. 本卷共 6 小题,共 35 分。

得  分  第三部分:写作   
第一节:阅读表达 (共 5 小题;每小题 2 分,满分10分)
阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。      
评卷人  
Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good at what it does that there’s always a temptation (诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist the temptation.
Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature? What are the sources of character? And why are some people happy and successful while others aren’t?
To answer these questions, Brooks surveys a wide range of disciplines. Considering this, you might expect the book to be a dry recitation (背诵) of facts. But Brooks has structured his book in an unorthodox (非常规的), and perhaps unfortunate way. Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader’s attention. So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.
On the whole, Brooks’ story is acceptable if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere. These problems partly involve Brooks’ attempt to translate his tale into science.
56. What is the main idea of Paragraph 2? (No more than 10 words)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
57. Why does Brooks use a story to introduce scientific theories? (No more than 15 words)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
58. According to The Social Animal, how can we learn about the science of child development? (No more than 10 words)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
59. Please explain the underlined word “weighty” in English. (No more than 1 word)
________________________________________________________________________
60. Do you like Brooks’ way of dealing with science in The Social Animal? Why? (No more than 20 words)
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

第二节:书面表达(满分25分)   

评卷人  
61.
目前,中国已经进入汽车社会,越来越多的汽车正走进寻常百姓家。但是有些驾驶员的素质令人担忧,他们的所作所为严重危害了自己和他人的安全,这种现象与社会的发展极不协调。请你以李津的名义,根据以下提示写一封英文倡议书,倡议所有驾驶员做“中国好司机”。
(1)简单描述以上现象;
(2)你的建议:
①严格遵守交通规则;
②不隔窗抛物;
③礼让他人,不闯红灯。
注意:
(1)词数不少于100;
(2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;
(3)开头和结尾已给出,不计入总词数。
参考词汇:
规则 regulations     让路 give way to    闯红灯 run the red light

Dear drivers,
At present, more and more cars have entered the homes of ordinary people.

____________________________________________________________________  
                               此处不能答题                              
Sincerely yours,
                                                          Li Jin
   

天津市南开区2017年高考英语模拟考试(二)
英语 笔试 参考答案
                                           (2017年4月 1日8:00后使用)
第Ⅰ卷
第一、二部分(Key to 1~55)
1. C 2. B 3. B 4. D 5. B 6. A 7. A 8. C 9. D 10. A
11. C 12. B 13. D 14. A 15. D 16. A 17. D 18. D 19. B 20. C
21. C 22. A 23. C 24. B  25. D  26. A  27. A  28. D  29. C  30. B
31. A 32. B 33. A 34. D 35. B 36. C 37. B 38. C 39. A 40. D
41. A 42. C 43. A 44. B 45. D 46. D 47. A 48. B 49. C 50. B
51. D 52. C 53. D 54. A 55. B     

第Ⅱ卷 
第三部分
第一节
 (Some possible answers:)
56. The purpose of writing The Social Animal./ The main topics of the book.
Or: The weighty topics in “The Social Animal”, written by Brooks.
57. Because he tries to make his points through the story or keep reader’s attention.
Or: To make his points and keep the reader’s attention.
58. As Harold and Erica live through their childhood.
Or: By reading the story of Harold and Erica.
Or: By following the story of living through childhood.
59. Serious. Or: Important. Or: Significant. Or: Great. Or: Big. Or: Crucial. Or: Heavy….
60. Yes, I do. Because he introduces scientific theories through a story, which is much easier for people to understand.
第二节
 61. (One possible version: )                                                   
Dear drivers,
At present, more and more cars have entered the homes of ordinary people. But what worries us a lot is some drivers’ bad quality. Their behavior harms the safety of others and themselves. This phenomenon is against the development of our society. Then, I have some ideas for you to be good drivers.
First, all of us must obey the traffic regulations. Second, you shouldn’t throw things out of the car window. Some cleaners are hit by the passing cars and die per year while they are picking up the things you have thrown away. Next, give way to passers-by politely at the crossroads and you mustn’t run the red light. Last but not least, always remember: your families are waiting for you at home.
I really hope all the drivers can take action from now on and try to be good Chinese drivers.
                                                              Sincerely yours,
Li Jin

 

下载地址:天津市南开区2017年高考英语模拟考试(二模)

注意事项

如无特殊说明,本站资源均是用winrar压缩后的doc或ppt文件。
如果您发现该软件不能下载,请通知管理员或点击【此处报错】,谢谢!
本站所有资料只能用于学校课堂教学或英语学习者学习研究之用,请勿用作它途,否则,后果自负。
未经本站明确许可,任何网站不得非法盗链及抄袭本站资源;如引用页面,请注明来自本站,谢谢您的支持!

资 料 信 息

  • 资料大小:49 KB
  • 资料类型:
  • 资料等级:★★★★★
  • 授权方式:免费资料
  • 下载权限:无需注册
  • 整理时间:2017-4-3
  • 下载统计:数据载入中……
  • 资料作者:佚名
  • 资料上传:随心飞扬
  • 资料来源:网络整理
  • WORD完整版下载地址>>>
版权所有 嘉兴英语教学网 | 中学英语教学资源网 | |
| 站长:随心飞扬 | www.jxenglish.com | 信箱:jxenglish2006#163.com |
本站所有信息仅供参考,本站不保证其准确性,及时性及完整性,请使用者自行斟酌决定。
本站所提供的所有信息仅供学校课堂教学及英语学习者学习研究之用,其著作权归原作者及媒体所有。